Detta kan styrkeidrottare lära sig av konditionsidrottare – med Anders Carbonnier

Updated on June 7, 2024 in Podcast

Borde styrketränande snegla mer på hur konditionsidrottare planerar och varierar sin träning? Anders Carbonnier är testledare och coach inom konditionsidrott. Han har en gedigen utbildning med filosofie kandidatexamen inom biomedicin inriktning fysisk träning och lång erfarenhet av kondition- och styrketräning.

I detta avsnitt av min podd Kraftsport och Vetenskap diskuterar vi vad styrkeidrottare och konditionsidrottare kan lära sig av varandra. Vi pratar om intensitetszoner, utmaningar med att periodisera intensitet och volym, att mixa träning för olika egenskaper, problemet med “idrottsspecifik” styrketräning inom fysträning för prestation, och varför styrkeidrottare och konditionsidrottare ibland underskattar betydelsen av kompletterande träning.

Anders Carbonnier hittar du på ⁠@coachcarbo. Kraftsport och Vetenskap är en podcast som varje vecka ger dig krönikor, samtal och forskningsrön om träning i allmänhet och styrketräning i synnerhet. Stötta podden genom att prenumerera och lämna en recension där du lyssnar. Recensioner hjälper podden att få spridning så att fler lyssnare kan hitta den.

Om författaren

Mathias Zachau

Mathias Zachau är en idrottsfysiolog med en filosofie kandidatexamen i idrottsvetenskap (BSc Sport Science). Han har tidigare varit chefredaktör för fitnessmagasinet Iron Man och har under nästan 15 år bevakat träningsbranschen ur ett vetenskapligt perspektiv genom magasin, poddar och sociala medier. Med erfarenhet från smärtkliniken Ortopedmedicinska Institutet, där han samarbetade med patienters vårdgivare, arbetar Mathias idag som fysiolog och styrkecoach på Atletakademin i Göteborg. Han utbildar också framtidens tränare i evidensbaserad praktik och styrketräningens fysiologi. Som värd för podden Kraftsport och Vetenskap, delar Mathias sin passion för att hjälpa människor nå sina träningsmål. När han inte coachar, dricker han kaffe till suggestiva beats, lyfter tungt eller springer i skogen.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler:

Har du viljan, har vi vetenskapen

Är du redo att ta nästa steg?